• Woning Bergen (NH)

    Woning-bergen-taxatie-Noord-Holland
  • Woonboerderij Friesland

    taxatie-woonboerderij-leenstra-taxatie
  • Twee-onder-een-kapwoning

    tweeondereenkap-friesland-heerenveen-taxatie

U kunt bij Leenstra Taxaties OG terecht voor de taxatie van uw woning.  De taxatie zal worden uitgevoerd conform de richtlijnen van de NRVT  = het Nederlands Register Voor Taxateurs conform de EVS = European Valuation Standards.

Woningtaxaties t.b.v. een financiering dienen gevalideerd te worden door het validatie-instituut NWWI. Leenstra Taxaties OG is daarbij aangesloten en kan deze taxatie voor u uitvoeren. Hierbij geldt echter wel een “drempel”. Er wordt een straal van maximaal 30 kilometer vanaf het kantoor gehanteerd (binnen Friesland, buiten Friesland straal 20 km). Dit zijn de richtlijnen van het validatie-instituut. Het validatie-instituut rekenen validatiekosten vanaf circa € 38 exclusief BTW. Deze kosten zullen één op één aan de opdrachtgever worden doorberekend. De kosten van een woningtaxatie zijn afhankelijk van het woningtype en begint bij € 500 inclusief btw en exclusief bijkomende kosten (NWWI kosten / kadastrale recherche / reis-kantoorkosten). Voor appartementen en vrijstaande woningen geldt een toeslag van minimaal € 75. Ook voor de waarde na verbouw geldt een toeslag van minimaal € 75.

Voor andere taxatievraagstukken van woningen geldt deze “straalbeperking” niet. (Bijvoorbeeld voor aankoopadvies, boedelscheiding, WOZ bezwaar/beroep etc….). Dergelijke taxaties worden veelal gedaan op basis van urencalculatie voor de benodigde tijd. In sommige gevallen moet deze taxatie ook beoordeeld worden door een tweede taxateur die dan een plausibiliteitsverklaring opstelt. De kosten voor een dergelijke taxatie begint vanaf € 600 inclusief btw excl. verschotten.

Bij twijfel? neem contact op via telefoon of mail! Wij staan u graag te woord.