• Woning Bergen (NH)

    Woning-bergen-taxatie-Noord-Holland
  • Woonboerderij Friesland

    taxatie-woonboerderij-leenstra-taxatie
  • Twee-onder-een-kapwoning

    tweeondereenkap-friesland-heerenveen-taxatie

U kunt bij Leenstra Taxaties OG terecht voor de taxatie van uw woning.  De taxatie zal worden uitgevoerd conform de richtlijnen van de NRVT  = het Nederlands Register Voor Taxateurs conform de EVS = European Valuation Standards. Woning rapportages ten behoeve van financiering dienen gevalideerd te worden. (NWWI / TVI / Taxateursunie). De kosten van een woningtaxatie zijn afhankelijk van het woningtype en begint bij € 450 inclusief btw en bijkomende kosten. Voor appartementen en vrijstaande woningen geldt een toeslag van minimaal € 50. Ook voor de waarde na verbouw geldt een toeslag van minimaal € 50.

Woningtaxaties t.b.v. een financiering dienen gevalideerd te worden door een erkend instituut zoals NWWI – Taxateurs Unie (TU) – TVI. Leenstra Taxaties OG is daarbij aangesloten en kan deze taxatie voor u uitvoeren. Hierbij geldt echter wel een “drempel”. Er wordt een straal van maximaal 30 kilometer vanaf het kantoor gehanteerd. Dit zijn de richtlijnen van het validatie-instituut. De validatie-instituten rekenen validatiekosten va circa € 35 exclusief BTW. Deze kosten zullen één op één aan de opdrachtgever worden doorberekend.

Voor andere taxatievraagstukken van woningen geldt deze “straalbeperking” niet. (Bijvoorbeeld voor aankoopadvies, boedelscheiding, WOZ bezwaar/beroep etc….).

Bij twijfel? neem contact op via telefoon of mail! Wij staan u graag te woord.